söndag 12 augusti 2007

i kulturen är det fint med vänster!

vänster eller höger? ja om du skall bli journalist, författare, bildskapare eller något annat som brukar betecknas som kultur, ha för gudskull en bakgrund i vänster politiken,,,

Fru BOËTHIUS Undrar ganska insiktfult varför ingen belyst vår käre Bergmans Nazisympatier under 30 och 40 talen? och det är en mycket bra fråga som genererar fler!

(se svd:http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_16648908.asp)

Vilka incitament har kulturpersonligheter, författare och journalister då de mörkar att Ingemar var Nazist?

Troligtvis är det så att man har insett Ingmars oerhörda begåvning, och där med ville och vill ha med honom i "sina" kretsar. för i nom kulturen som vi alla vet så är det fint att ha varit vänster.
och då menar jag inte bara så där lite lagom aktiv i facket och kanske i vänsterpariet, utan gärna en bokstavs förkortning med ett "R" på slutet eller någon annan rörelse som har sitt ursprung från statskomunism eller den internationena komintern.

Hur kan det då vara så oerhört fult att ha varit nazist i sin ungdom(60 år sedan) medans makthavare inom kultur och media "bara för 20-30 är sedan ville starta revolution och införliva vårt land i världskommunismen.

för ingen är väloupplyst idag att de inte inser att Kommunismen och de socialistiska idealen har som enskild världsuppfattning, dödat fler än någon annan politisk idé eller religion?!

Mari-Pia, jag tycker helt och fult att man i fortsättningen skall ta in och värdera Ingmars Nazi ungdom, då hans eftermäle diskuteras. men då skall också andra kulturpersonligheter komma ut, ta avstånd osv osv. för deras bakgrund inom extremvänstern, har lika stor betydelse för deras arbete som ingmars äventyr med nazismen hade för hans filmskapande.

eller är det så att de inte vill granska Ingmars politiska synder just därför? för att ingen skall belysa deras egna?

5 kommentarer:

Anonym sa...

På något sätt kommer jag att tänka på Listan. Ni vet den där listan som innehåller namn på 900 äkta svenskar som spionerade åt, förlåt "informerade" heter det, Östtyska Stasi om Sverige.
En lista vi vanliga medborgare sannolikt aldrig kommer att få se, alldeles för mycket dynamit i den. Säpo hävdar ju fö att den bara är på 50 namn...
Meddela din lokale riksdagsman om att du vill se Listan!
(www.riksdagen.se)

Anonym sa...

Det kan inte vara så att anledningen till att nazi-sympatierna inte nämns beror på att Bergman så att säga redan gjort upp med dem? Det är väl bara ett konstaterande, typ Bergman var nazist (som så många andra i hans skikt). Undrar egentligen vad Boethiös är ute efter? Uppmärksamhet kring sin egen intervju?

Äh, säpo-listan. Finns det verkligen nån som tror att kling och klang hade någon som helst urskiljning eller koll på informatörer?

Anonym sa...

Hej!

Kul att du skriver, trots att du varken kan rättstavning eller interpunktion.

Jag skulle gissa att mindre än en procent av alla kulturarbetare och konstnärer bekänner sig till någon revolutionär eller anarkistisk rörelse. Ditt påhopp på kultursektorn är ganska klumpigt.

Jag gissar att du varken läser böcker/tidskrifter, intresserar dig för konst, eller går på teater/dans. Däremot tittar du säkert mycket på tv - och därigenom konsumerar du en hel del kultur. Men det hade du knappast tänkt på?

Av ditt blogginlägg förstår jag att du gillar ohämmad kapitalism, kommersialism, multinationella företag som slår ut lokala företag och maximala inkomstklyftor. Ändå tar du del av välfärden?

Jag gissar att du är lågutbildad och relativt lågavlönad. Antagligen har du en osund livsstil. När du blir sjuk om några år kommer du att vara glad för att andra har betalat till den sjukvård du så illa behöver. Det hade varit tuffare om du bott i USA.

Fortsätt blogga och försök tänka ännu mer självständigt och kritiskt nästa gång!

/Jonas Dahlberg

Anonym sa...

Jonas du är den typiska ur kommenisten,ni svarar alltid med att nagripa stavning och annat skit som inte har ett dugg att göra med det faktum att du stöder världens största massmördare och är för korkad för att våga erkänna det.Ursäkta om stavningen inte är rätt,Har väldigt hög utbildning och 158 i iq

Guderian sa...

Hallå, så många fina svar man tackar.

nej jag är inte lågutbildad, inte för ohämad och oreglerad inernationell rovföretagande.
Utan jag är just högutbildad, driver företag och är för Kapitalism = fri marknad och fria tankar.

men jag tackar Jonas för åsikten om att jag behöver tänka mer kritiskt, phu hur ska jag orka? sitter ju redan och ifrågasätter allt jag har minst 3 ggr,, ja ja får väll bli en fjärde gång oxå.

men mitt "påhopp" på kultur sektorn är mer än väl befogat, fråga dem själv. söker du yterligare källor ta en titt på skl, skolval och de skolor som inrtktar sig på kultur och media.

det jag tycker Johan att du skall ta det lungt med är den rätt du tar dig att döma andra, vad vet du om min kultur konsumtion? vad vet du om min inställning till tv osv osv,,

(alla de böcker du skryter om att du läst, fast aldrig orkat dom har jag redan averkat och skrivit antekningar i marginalen)

var så snäll och bli inte en karikatyr av din själv dvs:den klassiska vänteridiologen som har saningar och där med har rätt att döma andra/ tala om för dom hur de skall tänka och tycka, så min vän bygger man ett klassamhälle med en idiologisk överklass, som får diktera rätt och fel.

"Alla djur är lika men vissa djur är mer lika än andra"