måndag 6 augusti 2007

syfte med lagar och jornalisters makt

Så då avhandlar Svd i dag ett av mina favorit ämnen:

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16551461.asp

tycker faktiskt inget särskilt om en eventuell lag ändring,

då det alltid finns minst 2 sidor av alla mynt,

1 en mer generell formulering av tryck och ytrandefrihet, gör att fler måste ta ansvar för sin rättighet, vilket borde leda till att fler ser de luckor av frihetskränkningar som dagligen sker mor människor i sverige. det ställer naturligtviss större krav på individen, detta är ju något man i sverige är rädd för, man tror inte att människor vet sitt eget bästa. jag stor i stället att de fall som kommer bli ifrågsatta med en mer generell lagstiftning, kommer väcka debatt och (som jag tror efter som jag litar på att människor kan tänka själva) leda till ett mer öppet och fritt samhälle.

2 om vi ändrar lagstifftningen så den inte längre anger specifikt lagstifarens vilja och ambition OCH vi Forsätter att aceptera att det stifftas lagar som de om debaterade Hat lagstiftningarna och FNs Förbud mot islamkritik som PC-folket och kulturtyckare har sagt oss vara så bra. Då är ju själklart den generellare lagstiftningen ett hot mot vår frihet, och en öppning till ett Mono-tänkar samhälle.

det som jag faktiskt tycker skulle vara bra i en förändrad lagstifning vore som artikeln tog upp ett ansvar inför samhället även för jornalister, inte bara Ansvarig utgivare. (exempel från danmark) makt skall komma från folket och folks vilja och ambitioner ( så länge de inte kränker en annan människas grundlägande rättigheter).

men i dagstyrs samhället av oomdiskuterade principer som ofta inte vågas ifrågasättas dikterade till stor del av Jornalister och andra proffstyckare, som i stor utsräkning fungerar efter principen att (vanliga)människor inte kan tänka "RÄTT" utan måste undervissas i hur de ska tänka, och för att de inte ska i fråga sätta så sätter vi "icke PC" stämpel på de som inte instämmer, så har vi sedan en person som kan gapa om sin åsikt och vilja till fan kommer och avlöser honom för ingen tar honom på alvar. - Han är ju en "såndär"!!

så min åsikt är att ska man ha en sådan viktig postion i samhället ( oj oj va jornalister tycker de är viktiga) som jornalister faktiskt är ska man oxå ha ett förhöjt ansvar för sinna handlingar.

Inga kommentarer: