måndag 3 september 2007

Liberala centerpartister

läste i dag på SVD (www.svd.se) om att det framföres kritik från traditionalister och rurala partidelar mot centerns "nya" liberala tongång?

VA F-N?

ur min synvinkel kan det inte ses som annat en positivt att det inom "regeringsklustret" finns ett parti som vågar gå mot ett öppnare och mer fritt samhälle.

moderaterna rider just nu 2 hästar som ingen är riktigt inriden, ett försök att vara social(demokrater?)Liberaler, och mätta sin konservativa falang, bägge dessasidor värkar värna om vår rigida och stela arbetsrätt, makthungriga och giriga.

folkpartiet leker riddare i vit rustning som slås mot odisiplin i skolan, och ett utbildningssystem som ( i alla fall på högskola och universitet) har växt våra behov över huvudet. men sanningen är att dom bara är en åldrad herre som med träpåk slås mot väderkvarnar.

(psst, odisiplin och avsaknaden av resultat i skolan kanske beror på vanmakt och desorientering? ge folk frihet och eget ansvar)

KD ja j-vlar,, de har mycket gott att komma med , men det tappar i värde då man försöker kombinera modern poletik med en 200är gammal religion från mellan östern.

så centern har stakat ut en väg som jag upplever som positiv och helt i linje med deras tradition, jordbrukare och företagare är traditionellt Liberaler "fria odalsmän" och har i århundraden varit sveriges livsåder både som näringsidkare och frihetskämpar. det är endast det senaste tidens politik som gjort lantbrukaren passiv oftast genom ett bidragsberoende eller att administrativt arbete. Maud gör helt rätt som väljer en väg som faktiskt hårdare anknytter till centerns tradition en vad 60-90 talets breda väg någonsin gjorde.

Inga kommentarer: