lördag 29 september 2007

vilken gång smakar en tuborg bäst?

vilken gång smakar en tuborg bäst?



VARGÅNG!



de flesta känner igen tuborgs gamla reklamslogan från ölburkarna på 80talet,



min fråga är:



vilken gång måste vi försvara yttrandefriheten?



och svaret enligt mig är själklart det samma som tuborgs. varje gång! VARGÅNG!



Lars vilks beskylls nu från alla håll allt från Pierre Schori till expressens Zanyar Adami.

Schori använder en annorlunda retorik om att man bara får använda sin yttrandefrihet om man har förstånd och förstår sammanhanget, sätter det i någon form av konsekvens och behovsperspektiv. käre Pierre du för gärna ha åsikter om Lars handling, men använd inte yttrandefriheten som en fråga för att bekämpa Lars agerande, för då inskränker du yttrandefriheten med hjälp av akademiskt-elitisk bestämaderätt.



VARGÅNG! PIERRE ,,,VARGÅNG!



Adami är inte bättre han som tycker att frågan vilks inte handlar om yttrandefrihet ytan sätter en rasist stämpel på det svenska samhället,, då vi yttrar försvar för Lars el liknade personer. detta är inget nytt utan ett gammalt beprövat knepp. att kallas rasist är något av det mest stigmatiserande man kan kallas för i Sverige att marginalisera och stigmatiser sinna meningsofränder är ett effektivt och vanligt sätt att fördumma och tysta sinna motståndare,,, men är oxå ett sätt att hindra handras åsiker att höras,,



Adami,,, VARGÅNG!



vill därför ge en eloge till Paulina Neuding som i svd (http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_17183461.asp) skrev om "Godzillalogiken" om att Admi och flera elit tyckares logik brister, då de anser att om Muslimers hämd drabar sverige får vi skylla oss själva.



för en sån dum inställning har jag aldrig sätt maken till, i sverige är yttrandefriheten grundlagsskyddad och en del av vårt lands viktigaste grundläggande värdering.

så här kommer några elittyckare och "bättre "vetande och säger att ja yttrandefrihet är bra men vara för oss!



så kom igen,, det spelar ingenroll om du är en uppmärksamhetskrävande halvdålig konstnär eller gammal halvinskränkt statsman, ALLA har rätt att yttra sig. om sedan någon har problem med det så är det deras problem inte vårt,,, eventuella konsekvenser får vi ta,, för det är nämligen alltid rätt att försvara yttrandefriheten. VARGÅNG!!

7 kommentarer:

Thomas Hallgren sa...

Och hur många gånger måste vi ta yttrandefriheten som förevänding för att bedriva hets mot muslimer i allmänhet?

Hvergang?

Tydligen...

Paulina gör precis samma miss som väldigt många andra. Adami skriver om att vi ska lyssna på "vår stora svenskmuslimska befolkning" och hon replikerar med om vi inte tar hänsyn till "radikala islamister" så är det vårt eget fel.

Det är ingen som har påstått att vi SKA ta hänsyn till extermister. Varken Schori eller Adami. Båda är dock noga med att påpeka att det stora flertalet muslimer faktiskt inte är extremister.

Den detaljen glömmer, av någon anledning, Paulina Neuding bort helt. En ruggig inställning hos en ledarskribent tycker jag.

Luntmakaren sa...

Själv bojkottar jag danskt öl.
Tycker inte om danska stödet till krig o ockupation i Asien, inte heller danska skämtteckningar!

Anonym sa...

"Och hur många gånger måste vi ta yttrandefriheten som förevänding för att bedriva hets mot muslimer i allmänhet?"

Så många gånger som det krävs för att få muslimer att sluta kränka mänskliga rättigheter. Det är vår plikt att "hetsa mot" (kritisera brukar det kallas) de brott som begås i islams namn. Om vi gör det med fula blyertsteckningar eller på annat vis är upp till var och en att välja. Fortsätt att smutskasta de grupper som beter sig som svin mot sina medmänniskor. En teckning är inte att jämföra med alla de mord som utförs "i Guds namn".

Thomas Hallgren sa...

birger jarl: Hetsa gäran mot dem som kränker mänskligar rättigheter. Det tycker jag är helt OK också. Sätt dem i fängelse!

Men snälla, sluta dra alla muslimer över en kam.

Guderian sa...

Thomas

"Adami skriver om att vi ska lyssna på "vår stora svenskmuslimska befolkning" "

Absolut ingen tycker starkare en jag att muslimer eller någon annan grupp i sammhället ska få göra sin röst hörd. men deras röst för aldrig inskränka på någon annans!

"Och hur många gånger måste vi ta yttrandefriheten som förevänding för att bedriva hets mot muslimer i allmänhet?"

yttrandefrihet är precis det, enligt mig i alla fall, du ska få säga precis vad du vill!

Vänliga hälsningar din General i striden för individensfrihet!

Guderian sa...

Birger Jarl

"Så många gånger som det krävs för att få muslimer att sluta kränka mänskliga rättigheter. Det är vår plikt att "hetsa mot" (kritisera brukar det kallas) de brott som begås i islams namn. Om vi gör det med fula blyertsteckningar eller på annat vis är upp till var och en att välja. Fortsätt att smutskasta de grupper som beter sig som svin mot sina medmänniskor. En teckning är inte att jämföra med alla de mord som utförs "i Guds namn"."

Jag har svårt att se den naturliga kopling du gör mellan Islam och förtyck, mord och Brott, de flästa muslimer jag känner är ganska fredliga och laglydiga. detta handlar bara om att en åskådning, inte skall få hindra någon att utrycka sig.

Accepterar du inskränkningar på din frihet har du förlorat dig själv.

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu I want to say thanks!, http://talkingaboutwindows.com/members/Buy-Ciprofloxacin/default.aspx octane barts http://soundcloud.com/buy-allegra scalene milipa http://www.comicspace.com/cardizem/ smithwicks benedictus http://riderx.info/members/Buy-Vicodin.aspx lashonda reaffirming http://www.lovespeaks.org/profiles/blogs/buy-famvir fundanother aviva