onsdag 18 juni 2008

Kampen mot kommunismen

Kampen mot kommunismen hindras i Sverige av kvar vintrande vänsterromantiker och kultur-tyckare. detta är ett faktum jag vetat om länge, men belyses bra och behövligt i dag på svd`s Ledarsida av Claes Arvidsson.

"I namn av kommunismen" är alltså den omskrivning som vi officiellt i Sverige har tagit till oss för att mildra våra styrande 40talisters skuldkänslor för vad deras partikamrater gjort mot Europas och världens folk.

det är rent ut sagt förjävligt, att Sverige år 2007 inte kan rent ut säga att kommunismen som ideologi är förtryckande, bygger på tvång mot dem som inte instämmer. (hur kan man annars som Lenin sa: utrota Borgarklassen?) inse att kommunismen och kommunismen förespråkare har och fortsätter ute i välden att begå brott mot mänskligheten i en storlek och i en omfattning som ingen annan ideologi kommer nära.

varför har makten så svårt att ge de offren för detta förtryck sitt medhåll?

4 kommentarer:

Anonym sa...

borde vara på sin plats med ett erkänande,,, kommunismen är minst lika illa som nazismen

Anonym sa...

Hej!
Jag förstår inte vad problemet med den benämningen är, det finns väl inga kommunister som vill ha ett förtryckande auktoritärt övervakningssamhälle? Om det finns, vilka?
Däremot vill ju nazismen utrota alla judar, starta krig och införa korporationer istället för fack.
Jag tycker därför inte att det är något konstigt i att skilja på detta. Det är ju bara löjligt att påstå att t.ex. Kina och Sovjet skulle vara kommunistiska; var fanns det folkliga inflytandet? Var fanns skyddet för den personliga integriteten? Var fanns fredsarbetet? Och så vidare.

Det du säger om kommunismen som förtryckande ideologi exemplifierar du med att man vill 'utrota borgarklassen'. Du förstår givetvis att man inte menar fysiskt utrota. Man menar att ta bort de sociala förutsättningarna för den klassen. Vilket du förstås vet.

Guderian sa...

Jodu Johannes,,,

all socialism kräver en stark stat, annars falerar planekonomin och kollektivet. det är ju bara att titta på sverige i sin glans på 70-80tal, socialism=stark stat.

i ett kommunistiskt samhälle blir detta mer tydligt endå. då inte alla människor är kommunister, men tvingas leva i ett kommunistiskt samhälle. den starka staten tvingas allstå kränka indevidens frihet för att existera. därför är kommunismen i sig själv en förtryckande ideologi.

så jo det finns gott om kommunister som vill ha ett förtryck. hur ska man annars få överklassen och borgarna att frånträda sitt ägande?

Anonym sa...

Som alltid finns det några som inte förstår att komunsimen är så farlig. Som om en nazist skulle säga, Hitler var snäll och sååå misstolkad.