tisdag 18 december 2007

Äntligen!

Äntligen!

EG domstolen har i sin rekommendation till AD sagt att byggnads blockad av Bygget på vaxholm, var ett hinder för tjänster på den Europeiska öppna marknaden. detta gör i princip byggnads blockad till olaglig.

jag har Längtat efter detta beslut länge, vart aldrig särskilt orolig. det kunde bara bli ett svar.

men nu knyter vän av facket sin hand i fickan och längtar tillbaka till grovsnusen (för onico är ju inte samma sak). hur kan han säga så!!

inga som helst problem, facket i Sverige har sedan många år varit en för stark maktfaktor. ofta mer intresserad av att vårda sin egen makt en att våda sina medlemars rättigheter. deras agerande har i flera fall liknat en myndighets. inte så konstigt med tanke på den nära förbindelsen med den förra regeringen. eller med tanke på att de personer som finns i toppen på facket är av samma politiska skolning/kamratgrupp som sossarna har tillsatt i toppen för myndigheter och statliga företag.

den snart 100åriga överenskommelsen som ligger till grund för fackets makt är antik och löjligt förlegad. så är även den lagstiftning som reglerar svensk-arbetsmarknad. jag hoppas där med att detta utlåtande och även den följande domen från AD , öppnar upp för ett mer individ-anpassat fack, och en större möjlighet för företag att arbeta (utveckla Sverige). jag ser ingen annan väg en att ändra lagstiftningen och även med ogiltig förklara saltsjöbaden-avtalet.

detta är en seger för den fria företagsammheten och för den som inte vill vara ett kollektiv utan en individ!

EXP: http://www.expressen.se/nyheter/1.973198/bakslag-for-byggnads-i-eu

SVD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_696945.svd
http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=5614

2 kommentarer:

Anonym sa...

EU= kapitalism och förtyck

RÖDMAKT, BORGARSLAKT

Guderian sa...

jahaa

;-)