onsdag 19 december 2007

klotter jakt/pinsamt okunnigt svd!

pinsamt okunnigt svd!

se svd 071219: http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_701215.svd

fört en kommentar kring saken,

jahaa nu skall p-lisor jaga klottrare enligt ett förlag från Mikael Söderlund (m), problemet med detta förlag är att för att effektivt jaga klottrare behövs oerhört mycket kompetens och tid, de olika säkerhets företag som haft detta som specialitet tänker närmast på Falck, nuvarande G4s. den grupp Falck hade i arbete under 90-talet arbetade dygnet runt och avsatte tid till spaning och tidskrävande forskning om klottrares kultur och hip-hop Stockholm vad jag har förståt gjorde oxå denna grupp storaframgångar i att stävja förstörelsen i tunnelbana och pendeltåg. jag har svårt att se att p-lisor ska börja spana och lära sig om hip-hop kultur. för ingen är väll så dum att man tror att detta sker på öppen gata och med insyn? klottrare är mycket noggranna med planering och strävar efter att ej bli sedda.


angående sak fel i svd`s artikel.

"väktarbefogenheter"

?? väktare saknar särskilda befogenheter, det enda som särskiljer dem från dig och mig är deras rättskydd (tjänstemannaskydd). men ett sådant har p-gubbar och gummor oxå, så för den saken behövs inga "väktarbefogenheter". det är egentligen bara en ändring i deras arbetsbeskrivning som hindrar dem från att gripa folk.

Alla och envar äger rätt att gripa den som begår ett brott som kan leda till fängelse, eller är på flyendefott från nämda brott. Ett skyndsamt överlämnade till polis skall eftersträvas.

"P-vakterna kommer dock inte att få bära batong eller handfängsel, det sortens utrustning får bara användas av ordningsvakter"

jo svd, väktare får bära batong, enligt lagen om bevakningsföretag skall väktare utrustas med batong om updraget är av sån art att det är befogat, detta är för väktarens egenskydd.
och så sent som för 1 år sedan öppnades det upp för vissa kategorier av väktare att använda handfängsel, detta för att minska behovet av våld under transport/väntan/överlämnade till polis.

ja ja vad kan man förvänta sig av en journalist, fakta? nää en "bra" story.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! Då fick vi äntligen det utrett!

Guderian sa...

varsego!

jag tror du är lite ironisk,,

men det finns en mycket alvarlig sida av detta, myndigheter bygger upp en bild av juridiken kring skyddet av vår egendom eskild som gemensam som något komplicerat och som endast skall utföras av rättsstaten. dvs dom jobbar ytterligare för att kapa dina rättigheter.

därför är det viktigt att veta hur man får agera vem som får agera och varför,,,,

vems ansvar är det att skydda dina egodelar? jo du själv!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Jag försörjer mig helt på egen hand, tack så mycket.

Guderian sa...

Va bra fredrik,

skönt att se att du håller dig till ämnet,,,