fredag 28 mars 2008

skämt?

Kommentar till Per Gudmundsons Ledare i svd i dag:

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1026059.svd

att lyfta fram Geert Wilders som en liberal kämpe för ytrandefrihet, eller ens försöka luta år det hållet är galet. mannen är en övertygad anti-islamit med starka drag av totalitärt tänkande.
några av hans punkter för ett bättre nederländerna är förbjuda Koranen, hindra muslimer i nederländerna från att besöka sina ursprungsländer, förbjuda turkiska och andra mellanöstern språk att talas i skolan(även på rasterna) osv osv.

varför tror Gudmundson att filmen är ett skämt? den har funnits att lada ner från flera hemsidor i över en vecka nu?? varför tveka på att Geert Wilders inte skulle vara kapabel att göra och försöka få en sådan film publicerad?

men självklart skall hans film få samma möjlighet att visas som alla andra filmer, detta vore kanske något för holländsk public-service? skämt och sidå, den frihet som islam besitter i samhället att uttrycka dumma åsikter är samma frihet som självklart måste ges Geert Wilders!

att förbjuda puko`n att säga sin åsikt är grogrund för extremism, islamistisk som nationalistisk.

jag har sagt det för och säger det igen, även om vi vill så kan vi inte förbjuda dumma åsikter, för nästa gång är det din åsikt som anses dum.

5 kommentarer:

Anonym sa...

sant man kan inte förbjuda folks åsikter,,,

Anonym sa...

Äh, Wilders är briljant. och hans kritik mot islam stämmer. Det roliga är att jag fick reda på filmen genom dansk tv, inte svensk. Här i Sverige får man tydligen inte visa islamkritiska inslag i televisionen, då blir överheten förbannad. Islam är livsfarlig, precis som nazismen och kommunismen.

Guderian sa...

Hej jesper,,

det är inte så briliant att säga sig vara för ytrendefrihet och sedan gå till val på att man vill förbjuda en text,,,,,?

Anonym sa...

bra start

Anonym sa...

Jag behövde skriva ner en kort varsel köpa till tack för alla fantastiska förslag som du placerar på denna webbplats. Min långvarig Internet uppslag har vid målet av dagen erkänts med tillförlitlig information och tekniker för att handla med mina medarbetare. Jag skulle påstå att flera av oss läsare verkligen allvar turen att leva i en viktig plats med ganska många bra personer med insiktsfulla pekare.