torsdag 4 oktober 2007

Kommunismen mänsklighetens fiende nummer: 1

svd i dag: http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_17220000.asp

vill bara påminna er som vet och ge en uppsträckare till er andra som forfarande lever med ett rött täcke över huvudet,, detta är 34 människor som mördats av en regim och politiska åskådning som inte tolererar individer.

34 av ca 100 miljoner världen över som förlorat livet i kommunismens tecken,, räkna ut hur många anhöriga det blir,,,

personligen gråter jag inombord inte bara för dessa offer utan för att det finns så unga människor som vaggas in i en uppfattning om kommunismen som helt baserar sig på myssagor, ingen annan världsåskådning har orsakat så mycket död och lidande.

Ge upp fantasierna om det goda i kommunismen fråga dem som fått en anhörig mördad av politiska-soldater i länder som:

Ryssland
polen
östtysk land
Ungern
Rumänien
baltikum
Tjeckien
Slovakien
Ukraina
Kina
nord Korea
centralafrika
syd Amerika
Vietnam
frd Jugoslavien
Kuba
Finland
mfl

Fast det var kanske det dom menade med internationalen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Allt är Stalins och kommunismens fel ?
Hela världen är fult med döda, stalins fel?
Nyligen tillfångatogs en massmördare i Ryssland, Stalins fel?
Sluta nu Ni är patetiska.....
STALINS fel...

Anonym sa...

Dödandet i Irak/Afghanistan/Sudan/Burma, Stalins och kommunismens fel?????

Guderian sa...

öö nä men det var det ingen som påstod,, varför detta patetiska försvarande av kommunismen?

Anonym sa...

Mänsklighetens fiende nummer 1 - så reagerar du efter att ha läst om 34 avrättade i Moskva. Att Stalin var en slaktare av storformat är allmänt känt, men mänsklighetens fiende nr. 1 kan väl ingen annan än Hitler och hans nazi-regim ha varit? Ingen annan regim i mänsklighetens historia har ställt till med så mycket på så kort tid. Om nazisterna inte haft 12 år på sig, utan nästan 30 som Stalin - hur hade det blivit då tror du, med det tempo de höll?

Anonym sa...

Men Stalin hade antagligen ihjäl fler per år än nazisterna. Sen har vi Kina o Kambodja. Är kommunismen ok bara för att den inte använde gaskamrar?

Guderian sa...

om de 34 kan jag inte säga så mycket, men efter att i hela mitt vuxnaliv ha arbetat mot förtryck och system som minskar människors rättigheter att betämma över sinna egna liv. Är jag överygad om att det system som lett mest lidande är kommunismen, stalin, mao, röda khmererna, che guevara och liknadne är bara toppen av ett isberg. Ett isberg som har som grund tes att den eskilda individen är underlägsen det kommunisktiska kollektivet. En Åsikt jag finner så främande för det jag ser som humanism. ja det finns andra religoner och politiska åskådningar som har varit grymma och mordiska, så som Nazisterna, men det som gör kommunismen farligare är att den döljer sitt förtryck backom en gloria av glimmrande karammeler: alla är lika, frihet, globala kollektiv osv osv är man inte insatt i vad detta inebär för den enskilda så låter det så vackert och där med farligare än De flesta andra åsikter.

Anonym sa...

"I länder som: syd amerika, baltikum..."

Roligt.

Men till det lite mer seriösa nu då.

"Ingen annan världsåskådning har orsakat så mycket död och lidande", jasså där ser man. Får jag fråga vilken världsåskådning som dag är den dominerande, och orsaken bakom större delen av världshistoriens krig, svältkatastrofer, diktaturer och liknande? Inte är det kommunismen. Kan man skylla Irak- och afghanistankriget på kommunismen? Eller kanske koloniseringen och utsugningen av afrika, asien och sydamerika? Är CIAs tortyrfängelser runt om i världen ett kommunistiskt påfund? Eller varför inte ta Hitler, Mussolini, Franco, och Pinochet, var dessa också kommunister?

Ja herregud, vi måste rädda oss från den hemska världskommunismen!!

Anonym sa...

Kommunismen är ansvarig för minst 100 miljoner mördade enligt all seriös forskning.

Att kommentarer här försvarar Stalin jämfört med Hitler är lite lustigt... Vad är det för skillnad? Båda ville uppnå ett utopia för vissa genom massmord på de grupper de inbillade sig stå ivägen. Klasser, raser och allt annat. Det finns ingen praktisk skillnad mellan kommunism och nationalsocialism... förutom vem som blir mördad. Ingen nämnvärd ideologisk skillnad heller.

Guderian sa...

-Din inre röst sa

som sagt, finns det andra hemska och onda ideologier,,,,

ja hitler och nazimen var ond
ja mussolini oxå,,
och även franko
men faktum kvarstår ingen enskild idiologi har varit orsaken till mer mord och lidande en kommunismen.

jag läser mellan raderna på ditt inlägg att du anser kapitalismen vara jätte ond, men faktum kvarstår att den har nog räddat fler en den mördat.

Anonym sa...

Lugn bara,
Vi gjorde slut på Nazismen, och har befriat miljoner från kommunismen, och snart är degs dags att befria mänskligheten från Islamismen, som kanske ända är ett större hot än Nazismen.