onsdag 3 oktober 2007

ständigt Lars Danielsson

Lars Danielsson blir kolumnist.

så lyder inledningen på artikeln i svd i dag (http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_17212535.asp)

min första fundering är när skall vi slippa denna Danielsson, ja han är ju inte kvar som statssekreterare, men ändock är han i statens tjänst som ambassadör. I andra länder är ambassadör en hedersbetygelse som ges åt hedervärda och förtjänade tjänstemän eller politiker. här i sverige är det en avstjälpningsplats för föredettingar. är det en konstaterad lögnare och partikariärist vi vill ha som vårt lands ansikte utåt? skall han kvarstå i statlig tjänst finns det nog någon grind på en statlig myndighet som behöver bemanas,, och nu skall han tydligen belönas genom att få vara kolumnist oxå,, var inte hans bok nog skymf för de anhöriga till sunamioffren?

dessutom skriver han ju saker som får en att totalt tappa tron på att han vet vad han jobbar med:

"Ibland framskymtar i svenska debatten att den reducering av försvarsbudgeten som skett under senare år tack vare vårt förbättrade säkerhetspolitiska läge så småningom tvingar oss in i NATO för att vi inte längre har råd att försvara oss själva. Bortsett från att detta tänkande bygger på ett mitt tycke förlegat synsätt (försvara oss mot vem och mot vad?) så är det också fel i sak. " (klippt ur Danilssons kolumn)

"(försvara oss mot vem och mot vad?) "???

är det ingen mer en jag som ryser då jag hör sådant? den som läst det minsta modern historia känner till orden "vår beredskap är god" som pågrund av liknade resonemang som Dainelssons var en fet lögn. ja världsläget på verkar inte Sveriges säkerhet i dag. men har historien lärt oss nått så är det att viljor förändras fortare än vi kan rusta upp!

Danielsson?? ja vad ska man säga,,,,

Inga kommentarer: